Ispiši ovu stranicu

Gradske potpore u visini 100 tisuća kuna za glazbeni studio, digitalizaciju hotela te proizvodnju bicikala i tricikala

Tri vukovarska poduzeća ostvarila su po 100 tisuća kuna potpore temeljem javnog poziva Grada Vukovara za poticanje start up poduzetništva čiji je cilj stvoriti stimulativno okruženje za razvoj poduzetništva, afirmirati nove poduzetničke ideje te razviti dodanu vrijednost i otvoriti nova radna mjesta. Potpore su dobili Infrasound d.o.o., Maic d.o.o. i Hrvatska tvornica bicikala Vukovar d.o.o. i to za opremanje glazbenoga studija, digitalizaciju hotela te izradu bicikala i tricikala za osobe s posebnim potrebama.

-Sve tri tvrtke imaju gotov proizvod kojim trebaju osvojiti tržište. Drago mi je vidjeti ove inovativne i po meni perspektivne ideje – istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon svečanosti dodjele ugovora poduzetnicima i kratkih prezentacija njihovih poduzetničkih ideja.

Osigurana proračunska sredstva za realizaciju ovog javnog poziva su 300 tisuća kuna, a od pet prijavljenih tvrtki, spomenute tri su ostvarile potporu za najperspektivnije i najkvalitetnije poslovne ideje.

Tvrtka Maic nudi svojim projektom cjelovito i inovativno rješenje za kompletnu digitalizaciju hotela kroz sustav koji unaprjeđuje komunikaciju s gostom te interni komunikacijski sustav hotela, tvrtka Infrasound s druge strane, otvara vrata novoj glazbenoj industriji i s ovim poticajnim sredstvima želi opremiti glazbeni studio, dok je Hrvatska tvornica bicikala tvrtka  koja nudi vlastitu prilagođenu izradu bicikala i tricikala za osobe s posebnim potrebama. 

 

Pročitano 589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar