Ispiši ovu stranicu

Župan čestitao pobjedniku projekta Moja.hr

Prijem kod župana Prijem kod župana Foto: Novosti.hr

Vinkovčanin Saul Tikvić pobjednik je završnice projekta Moja.hr u okviru kojeg je održano natjecanje za najbolji jednominutni film, a u kojem se predstavlja županija ili mjesto u kojem autor živi. Riječ je o projektu Večernjeg lista kojem je partner bila Hrvatska radiotelevizija, a podržali su ga Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Mlada ekipa u kojoj su, uz Tikvića kao voditelja, sudjelovali i Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš, snimila je pobjednički film o svojoj županiji i tim ih je povodom u svom uredu ugostio Damir Dekanić, župan Vukovarsko – srijemske županije.

-Oduševljen sam njihovim uratkom i ovaj sastanak je pokazao da će njihovih pet minuta trajati i malo duže jer energija, simpatija i ljubav prema svom kraju koju imaju nadahnjuje i sve druge. Dotaknuli su i mene i mnoge druge svojim videom, izborom kadrova, tekstom, narativom, sve je bilo vrhunski. Rekao sam im da se sad ne smiju ulijeniti, da rade i pokušavaju dalje, a ja ću se truditi s razine Županije biti taj koji će im omogućiti da od toga sutra i žive - rekao je župan dodajući kako ovakvi mladi ljudi koji vole svoj kraj zasigurno pridonose boljoj promociji Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije u svijetu, a možda će i potaknuti nekoga na povratak u svoju Domovinu.

Autor filma Saul Tikvić rekao je kako zadana minutaža videozapisa nije smjela prelaziti jednu minutu pa je uistinu bilo teško sve ljepote Slavonije prikazati u tako kratkom vremenu.
-Jako je izazovno i teško u jednoj minuti prikazati sve ljepote naše Slavonije, ali nije nam bilo u cilju prikazati sve njene znamenitosti nego smo htjeli jednostavnošću i emocijom prikazati zašto volimo našu županiju i zašto smo ostali ovdje. Mislim da je stručni žiri to i prepoznao - istaknuo je.

Glavna glumica u spotu i spisateljica Dunja Šaran naglasila je kako je tekst došao iz dubine duše i onda ga je jednostavno ispisala.

Za kraj su se svi složili u jednom, a to je da su usprkos svim izazovima i neizvjesnostima odlučili ostati ovdje jer vjeruju u opstanak i uspjeh u našoj županiji te svojim primjerom žele ostalim mladim ljudima pokazati da se može sve što se hoće.

Svojom pobjedom Saul Tikvić osigurao je završnu svečanost projekta iduće godine u našoj županiji. 

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić