Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski branitelji pomažu svojim palijativnim bolesnicima

Hrvatski branitelji pomažu svojim palijativnim bolesnicima Humanitarna udruga Branitelj pomaže branitelju

Kako fizički i psihički pomoći palijativnim bolesnicima bilo je temom  tribine i edukacije koju je organizirala  Humanitarna udruga branitelj pomaže branitelju. Predsjednik Udruge Željko Miškulin istaknuo je kako je danas velik broj branitelja na palijativnoj skrbi a članovi udruge volontiraju pomažući im da što lakše prebrode teške trenutke.

-Riječ je o hrvatskim braniteljima, ali smo volonterstvo proširili i na branitelje invalide  kojima želimo olakšati teške trenutke pomažući im fizički, ali i psihološki. Imamo sa domovima zdravlja ugovoreno pružanje pomoći u domovima branitelja i  možda smo jedini za sada koji imamo stomatologa koji pruža pomoć braniteljima u njihovim kućama- rekao je Miškulin.

Tribina je održana u suradnji s Domom zdravlja Vukovar, čija glavna sestra Ahnetka Stjepanović naglasila kako se na tribini moglo čuti koji su to problemi s kojima se susreće svaki palijativni bolesnik.

Ispred Doma zdravlja Vukovar predavanju su nazočili Ahnetka Stjepanović, u zdravstvenome dijelu i Domagoj Matanović psiholog palijativnoga tima Doma zdravlja Vukovar.

Humanitarna udruga branitelj pomaže branitelju trenutno skrbi od 14 branitelja. Utemeljena  je 2019. godine u Ivankovu, broji oko 50-tak članova i djeluje na prostoru cijele Hrvatske.

Pročitano 626 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI