Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj 131 novi slučaj COVID-a 19, jedna je osoba preminula

U Hrvatskoj je 131 novi slučaj pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je nacionalni stožer civilne zaštite.  Preminula je jedna osoba. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je da smo prošli petak imali 87 novooboljela.

 -Za 18 posto je veći broj novozaraženih u prvih pet dana ovog tjedna. U istom tjednu prošle godine imali smo prosječno 66 oboljelih dnevno, a sada je 104- rekao je Capak te odao kako podatci pokazuju trenutno lošije stanje  nego na početku turističke sezone prošle godine, što je još jedno upozorenje da moramo poštivati mjere. 

-Sad imamo i cjepivo, a prošle godine ga nismo imali", rekao je Capak koji je pozvao sve da se cijepe.  Hrvatska je na 12. mjestu po 14-dnevnoj incidenciji u Europskoj uniji, dok je po broju umrlih na 20. mjestu.

Na pitanje hoće li biti kazni za one koji se neće htjeti cijepiti u sustavu zdravstva, socijalne skrbi i školstva, ministar zdravstva Vili Beroš je rekao da su sve opcije na stolu iako u ovom trenutku nisu najbliže uvođenju obaveznog cijepljenja.

-Bliži smo edukaciji i podizanju svijesti, u tom smjeru se razgovara. Gledamo i prema potvrdama koje nikako nisu prisila već način da se osigura suživot s virusom i poveća klub sigurnih. Te potvrde ćemo morati prihvatiti kao novi način komunikacije svih u cijelini- rekao je Beroš.

Pročitano 554 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI