Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Najavljeni porast Dunava neće ugroziti Vukovar

Očekuje se porast vodostaja Dunava Očekuje se porast vodostaja Dunava Foto: R. Rac

U cilju sprječavanja šteta i ugroze stanovništva od bujičnih voda uzrokovanih velikom količinom oborina koje su posljednjih dana zahvatile Hrvatsku, Hrvatske vode realiziraju posljednjih nekoliko godina  akumulacije u Osječko baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Željko Kovačević, direktor  Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda kaže kako je riječ o postupku izgradnje, pripreme i  projektiranja šest do sedam akumulacija na području Papuka i Krndije i na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ovih dana najavljen je i rast vodotoka rijeka, posebno Dunava, koji bi u narednih četiri do pet dana trebao porasti 2 do 3 metra, ali Kovačević ističe kako ugroze od poplava za Vukovar  nema.

-U Vukovaru su svi nasipi izgrađeni za stogodišnju vodu i još 50 do 80 centimetara sigurnosti  odnosno za izvanredne mjere obrane od poplave. Grad Vukovar je siguran od poplava osim na Otoku sportova gdje je nasip nešto niži i gdje ćemo ponovno intervenirati ako bude pojava nekih viših vodostaja koji zahtijevaju interventne mjere. Stoga najavljeni porast Dunava za - rekao je Kovačević.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI