Ispiši ovu stranicu

Vijećnik Galović: Aneksirani ugovori prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni čine štetu Gradu Županji

Vijećnik Galović: Aneksirani ugovori prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni čine štetu Gradu Županji Foto: Arhiv HRV-a

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Županje, javnost je informirana o formiranju Kluba zastupnika Nezavisne liste Damira Juzbašića koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio mandat gradonačelnika. Od 15 članova, njegova lista ima najviše vijećnika u vijeću - sedam, slijedi HDZ s pet vijećnika, SDP s dva, a jedan je vijećnik nositelj liste grupe birača - Darko Lorger. Na aktualnome satu, SDP-ov Mario Galović postavio je pitanje gradonačelniku Juzbašiću o statusu prodanih čestica u Poduzetničkoj zoni, odnosno je li istina da je u ugovor o prodaji uključena vremenska obveza o stavljanju čestice u funkciju, a naknadnim aneksima ukinuta te hoće li Grad Županja po tom pitanju pokrenuti nekakve korektivne aktivnosti s obzirom da je takvim aneksima na gubitku. Također, Galović je upitao gradonačelnika Juzbašića i mogu li se ti aneksi ugovora staviti na uvid javnosti u digitalnom obliku.

Juzbašić je odgovorio da je to dijelom točno i da su neki ugovori aneksirani ubrzo nakon potpisivanja kako bi se izbjegla spomenuta obveza.

- Ono što je bitno za reći je to da gradske službe i ja nemamo saznanja je li tu riječ o inkriminirajućim djelima. Situacija nije ista na svim česticama, na nekima je odmah u prvoj godini došlo do prodaje, a na nekima i danas imamo prve kupce – odgovorio je Juzbašić i predložio sastavljanje cjelovitog izvješća o svih 15-tak čestica Poduzetničke zone kako bi se vidjelo kada su sklapani ugovori i jesu li te kada aneksirani.

 

 

 

 

Pročitano 501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar