Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Smanjen broj požara na našem području

Ovoga ljeta smanjen je broj požara na našem području, potvrdio je to zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, Dario Dejanović te upozorio kako je na snazi Županijska odluka o zabrani spaljivanja bilo kakve vrste biljnog otpada.

-Potrebno je sav biljni otpad koji se nakuplja nakon čišćenja vrtova, poljoprivrednih radova zbrinuti na nekakav ekološki način.- rekao je Dejanović.

Dejanović dodaje kako već 10 godina u ljetnom razdoblju ekipa iz JVP Vukovar odlazi na teren u Jelsu na Hvaru, na ispomoć u slučaju izbijanja požara. JVP Vukovar sudjeluje s dva vatrogasca i jednim vozilom u smjenama  po 15 dana.

JVP Vukovar u protekloj godini bilježi 77 požara, 98 tehničkih intervencija i 33 ostalih intervencija, a u ovoj godini, do sada je bilo 108 intervencija. U  vukovarskoj vatrogasnoj postrojbi zaposleno je 40 vatrogasaca  koji su raspoređeni u četiri smjene po devet operativnih djelatnika. Postrojba je organizirana na način da u svakoj smjeni radi devet djelatnika, po tri vozača, tako da se u isto vrijeme mogu odraditi dvije intervencije, no ukoliko je potrebno vatrogasci iz drugih smjena priskaču u pomoć.

Pročitano 535 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI