Ispiši ovu stranicu

Prvo obilježavanje Svjetskog dana prevencije utapanja

Prvo obilježavanje Svjetskog dana prevencije utapanja Foto: Hrvatski crveni križ

Utapanje je jedan od vodećih uzroka slučajne smrti kako u Europi tako i širom svijeta.

- Broj utapanja je velik - rekla je ravnateljica Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Marija Dugalić te navela kako svake godine u europskim vodama utapanjem umre 23.000 ljudi, a u prosjeku od utapanja umre 90 ljudi

Prema odluci UN-a iz travnja ove godine Svjetski dan prevencije utapanja obilježavati će se 25. srpnja. Ovom odlukom usvojena je povijesna rezolucija o globalnom sprječavanju utapanja te su prepoznati razmjeri i utjecaj prevencije utapanja na globalnoj razini.

Slogan prvog svjetskog dana prevencije utapanja je "Svatko se može utopiti, ali nitko ne bi trebao". Hrvatski crveni križ jedina je organizacija u zemlji koja educira spasioce i provodi preventivne kampanje i edukacije.

Svjetski dan prevencije utapanja Hrvatski Crveni križ obilježit će u gradovima diljem Hrvatske. U Vukovarsko – srijemskoj županiji društva Crvenog križa provode edukacije o kodeksu sigurnosti na vodi, provode se obuke djece neplivača na bazenima u Vukovaru i Vinkovcima te društvo Crvenog križa Županja, u Rogoznici, u svom odmaralištu provode obuke neplivača.

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI