Ispiši ovu stranicu

Vukovarska udruga ove godine izrađuje vezice za UNICEF-ove medalje

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Za prvih šest tisuća prijavljenih sudionika na ovogodišnju, petu po redu UNICEF-ovu utrku Mliječna staza, u startnom paketu će se nalaziti unikatna medalja koju su izradila djeca s teškoćama, njihove obitelji i terapeuti u Dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom u Zagrebu, a upotpunjene su ručno pletenim vezicama koje su izradili u vukovarskoj Udruzi za pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još?. 

Utrka će se održavati virtualno kroz deset dana, od 3. do 12.rujna 2021., a sva prikupljena sredstva iskoristit će se za formiranje i proširenje usluga dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama te kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, odnosno u kojima je dostupnost usluga najmanja.

U utrku su uključene i brojne poznate osobe poput paraolimpijaca i sportaša - Jelena Vukovović, Nataša Sobočan, Ivana Katanušić, Deni Čerti, Borna Čorić, umjetnika, glumaca i drugih osoba iz javnog života. 

 

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar