Ispiši ovu stranicu

Traže se volonteri fiziotereapeuti

Traže se volonteri fiziotereapeuti Foto: Arhiv HRV-a

U okviru EU projekta Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba Udruge žena Vukovar čiji je cilj povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba širenjem i pružanjem inovativnih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici za njihovu bolju socijalnu uključenost, pored niza aktivnosti bit će organizirana i predavanja o sigurnosti, pravima i zdravlju starijih osoba, vježbe uz stručni nadzor fizioterapeuta te aqua aerobik na bazenima u Borovu naselju.

- Provedbom ovog projekta razvit ćemo i volonterske programe inkluzivnog volontiranja i program za mlade volontere s ciljem razvoja socijalne brige mladih za stare. Stoga smo upravo objavili javni poziv mladim volonterima za uključivanje u volonterski program pod nazivom Zdravlje i tjelesna aktivnost. Tražimo četiri volontera fizioterapeuta za rad sa starijim osobama, a zainteresirani nam se mogu javiti na broj telefona 421-191 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – istaknula je Dejana Jasenovčanin iz Udruge žena Vukovar.

Od volontera se očekuje minimalni angažman od osam sati mjesečno tijekom sedam mjeseci, a mjesečno će volontirati po dva volontera na programima aqua aerobika, vježbama te na predavanjima o zdravlju. Odabrana četiri volontera fizioterapeuta proći će i trodnevnu edukaciju u Iloku pod nazivom Menadžment volontera i Komunikacija sa starijim osobama.

- Uključivanjem volontera u projektne aktivnosti pozitivno će se utjecati na razvoj socijalnih vještina i na povećanje međugeneracijske solidarnosti. Mladi volonteri će kroz sportske i edukacijske aktivnosti u okviru volonterskih programa za starije osobe izravno raditi na poboljšanju kvalitete života starijih osoba – naglasila je Jasenovčanin.

Projekt Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar