Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

HNS: "Pozivamo Željka Saboa da podrži naš amandman o sufinanciji izvannastavnih aktivnosti najmlađih sugrađana"

HNS: "Pozivamo Željka Saboa da podrži naš amandman o sufinanciji izvannastavnih aktivnosti najmlađih sugrađana" FOTO: Žana Kunji

Uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara koja je najavljena za utorak, 14. rujan, na čijem je prijedlogu proračun Grada Vukovara za 2022. godinu, konferenciju za medije sazvao je vukovarski HNS.

Gradski vijećnik Nenad Bučko sa suradnicima govorio je o točki iz svoj predizbornog plana koja se odnosi na sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti za najmlađe sugrađane. U proračunu koji je predviđen ta stavka nije uvrštena te predlažu amandman u vrijednosti od milijun kuna.

- To je točka koja bi trebala biti točka okupljanja svih političkih aktera, a najbitnija osoba u cijeloj priči je predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo koji je deseta ruka u vladajućoj većini. Upravo je on u svom predizbornom programu rekao da se zalaže za sufinanciju izvannastavnih aktivnosti za najmlađe. Mi ga pozivamo, jer bez njega se ne može donijeti proračun niti donijeti nijedna politička odluka, da podrži naš amandman. - rekao je Bučko.

Na takvu izjavu osvrnuo se i predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara Željko Sabo: - O tome tko što predlaže iz opozicije u ovom trenutku, nije vezano uz predsjednika Gradskog Vijeća. Poznato je kome se takvi prijedlozi dostavljaju, a to je gradonačelnik. - rekao je Sabo te se osvrnuo na to da HNS nije podržao prijedlog u rebalansu proračuna za besplatan prijevoz studentima. Najavio je i kako je već sada u proračunu za iduću godinu prihvaćen prijedlog koji se tiče demografskih mjera i mladih.

Na konferenciji se Bučko dotakao i teme sjednice Gradskog vijeća koja je zatvorena za medije te izrazio nezadovoljstvo takvom odlukom.

Pročitano 545 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI