Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Policija upozorava na lažne popisivače stanovništva

Policija upozorava na lažne popisivače stanovništva Foto: Arhiv HRV-a

Policija je izdala upozorenje građanima na prevarante koji se lažno predstavljaju kako bi ušli u dom, prevaranti se u posljednje vrijeme sve češće predstavljaju kao popisivači stanovništva.

- Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom. Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192. Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu - priopćila je policija.

Pročitano 611 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI