Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski leptirići provode projekt Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno!

U  Udruzi Vukovarski leptirići održane su  dvije radionice te panel rasprava na temu Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno. Radionice su dio aktivnosti   istoimenoga projekta  u okviru kojega se održava program poludnevnoga boravka za djecu Vukovara. Cilj projekta je prevencija socijalne isključenosti malih Vukovaraca, te kreiranje novih programa koji će im pružiti nova znanja i vještine, osigurati razvoj njihovih potencijala te druženje i smisleno provođenje slobodnog vremena rekla je Slađana Trbulin, voditeljica projekta.

-Do sada smo odradili puno aktivnosti za djecu, od izleta, različitih radionica, kroz koje su stekli vještine i razvili svoj potencijal. Ima tu još prostora za rast i napredak, ali nam je potreban kontinuitet odnosno održivost projekta. Stoga smo željeli upoznati mjerodavne lokalne i državne institucije o projektu kako bi on ostao održiv-rekla je Trbulin.  Naglasila je kako su kroz projekt zaposlili šest osoba.

Zoran Arančić pedagog u Udruzi Vukovarski leptirići  istaknuo  je kako je program poludnevnoga boravka podijeljen u dvije skupine djece, onu od dvije do sedam godina kroz koju je do sada ukupno prošlo 15 djece, dok je kroz školski program prošlo 28 djece uzrasta od prvoga do osmoga razreda.

-U program su uključena djeca koja imaju teškoće u razvoju, djeca iz višečlanih obitelji, socijalno ugroženih i  udomiteljskih obitelji. Svako od te djece zahtijeva poseban pristup, izazovi su veliki, ali rezultati su itekako vidljivi-rekao je Arančić

Ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja  Momir Karin naglasio je kako Ministarstvo sustavno skrbi za djecu s posebnim potrebama ova je udruga već povukla oko 1,1 milijun kuna bespovratnih sredstava što dovoljno govori o njenom radu rekao je Karin.

-Ministarstvo posebno skrbi i djeci s posebnim potrebama o čemu govori i podatak da imamo oko 4.000 asistenata u nastavi- istaknuo je Karin.

Projekt Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! zajedno financiran je  sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od oko 1,4 milijuna kuna. Projekt se provodi  od kraja 2019. do 27.04.2022. godine. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Vukovar i vukovarska OŠ Blage Zadre.

Pročitano 495 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI