Ispiši ovu stranicu

Volonterska akcija "Senzorne ploče za male i velike Leptiriće"

Volonterska akcija "Senzorne ploče za male i velike Leptiriće" Foto: PRONI centar

I ove godine započelo je obilježavanje nacionalne manifestacije „Hrvatska Volontira” koje traje do 2. listopada.

Ovogodišnjom kampanjom žele podsjetiti koliko im je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko njihovo zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize. PRONI Centar za socijalno podučavanje aktivno se uključilo u obilježavanje navedene manifestacije te provode volontersku akciju u suradnji s Vukovarskim leptirićima. Akcija pod nazivom „Senzorne poloče za male i velike leptiriće” za cilj ima izradu senzornih ploča.
- Cilj je kao i svake godine potaknuti što više volonterskih aktivnosti, promovirati volonterstvo- rekao je Goran Jelenić iz PRONI centra.
Slađana Trbulin, voditeljica ureda i projekta u Udruzi Vukovarski leptirići istaknula je dobrobiti i cilj senzornih ploča.
- Senzorne ploče predstavljaju pomoć neverbalnoj i verbalnoj djeci da mogu koristiti različite materijale koji pomažu za vid, dodir i slično. One će biti postavljene na dva glavna ulaza udruge te će biti upotrebljive svakom korisniku kako bi se dijete moglo poigrati- zaključila je.

Pročitano 508 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI