Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Povodom Svjetskoga dana učitelja vinkovački gradonačelnik primio učitelje vinkovačkih osnovnih škola

Povodom Svjetskoga dana učitelja vinkovački gradonačelnik primio učitelje vinkovačkih osnovnih škola Novosti.hr

Povodom Svjetskog dana učitelja gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je učitelje vinkovačkih osnovnih škola. Bila je to prigoda uz čestitke i zahvale učiteljima za njihov trud u radu s djecom čuti i probleme s kojima se  oni susreću.

-Uz čestitke uza njihov dan prilika je i da im zahvalimo ali isto tako da promislimo o tome koliko je njima teško jer je svako dijete različito i svakome djetetu treba drugačije pristupiti shvatimo  kako njihov posao nije lak. Ujedno i mi koji određujemo nekakve uvjete rada da ih učinimo puno boljim za sve učitelje, a ona u konačnici i za djecu i roditelje -rekao je Bosančić.

gradonacelnik slike

Profesorica engleskoga jezika u OŠ Ivan Goran Kovačić u Vinkovcima  Mirela Rimac Ešegović osvrnula se na rad s učenicima u razdoblju  pandemije koronavirusa naglasivši kako je to vrijeme donijelo jako puno izazova u radu učenika ali i prosvjetnih radnika.

-Trebalo je u relativno kratkome periodu svladati velik broj nedaća koje su se našle pred nama, jer je organizacija nastave u on line okruženju bila izuzetno zahtjevna kako za učenike tako i za nas predavače ali uspjeli smo se uskladiti i prilagoditi novome načinu komuniciranja. Iako smo sada ponovno u školi, taj nam način i njegova dostupnost jako puno znači,  jer time unaprjeđujemo svoj rad i međusobnu komunikaciju- naglasila je Mirela Rimac Ešegović.

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Tako je uspostavljen novi praznik u čast svih prosvjetnih radnika, od nastavnika predškolskih skupina do profesora i predavača na sveučilištima. Svjetski dan učitelja obilježava se  u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj dugi niz godina, a postao je prigoda za promisliti o načinima kako promicati učiteljsku profesiju.

Pročitano 579 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI