Ispiši ovu stranicu

Sredinom 2024. u cijelosti će biti izgrađeno 88 kilometra Koridora 5c kroz RH.

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je jučer s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak, osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom Ivanom Anušićem gradilište autoceste kod Belog Manastira.

-Jedan od najvažnijih projekata je dovršetak autoceste prema Belom Manastiru, radovi su u tijeku, a trebali bi biti dovršeni do ljeta 2022. godine. Natječaj za preostalih 5 km autoceste do mađarske granice bit će sljedeće godine, a sredinom 2024. godine imat ćemo u cijelosti izgrađeno 88 kilometra Koridora 5c kroz RH. Tada će i Mađarska završiti svoj dio, a interes nam je da i BIH završi što prije svoj dio – rekao je ministar Butković.

Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta rekao je da je prošle godine u travnju potpisan ugovor za izgradnju autoceste od Belog Manastira do mosta Halasica ukupne duljine 17,4 kilometra vrijedan 443 milijuna kuna te da radovi usprkos koroni teku odlično.
-Svi su izvođači trenutno uvedeni u posao te će vjerujem sve biti gotovo do lipnja iduće godine. Prije desetak dana pustili smo Svilaj u promet i od ukupno 88,6 kilometara punog profila koji će biti na koridoru 5c sada je 59 kilometara u prometu – rekao je Huzjan dodajući kako se projekt financira kreditom od 107 milijuna eura za kojeg se zadužio HAC, od čega je 51% preko Europske banke za obnovu i razvoj s jedan posto kamata i 49 % preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Ministrica Tramišak naglasila je kako je u proteklom razdoblju u projekte na području Osječko-baranjske županije uloženo preko 100 milijuna eura.

Pročitano 531 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić