Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Održana početna konferencija za projekt "Život u pokretu"

Održana početna konferencija za projekt "Život u pokretu" FOTO: Žana Kunji

Projekt „Život u pokretu” za cilj ima kreiranje novih i inovativnih STEM sadržaja odnosno sadržaja iz biotehničkog, tehničkog, biomedicinskog i prirodnog područja te doprinosi popularizaciji STEM-a za krajnje korisnike, djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Početna konferencija za projekt održana je u utorak 12. listopada u Gradskom muzeju Vukovar. Nositelj projekta je Europski dom Vukovar, a partneri na projektu su Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Grad Vukovar, VURA – razvojna agencija Vukovar d.o.o. za promicanje razvoja i Tehnička škola Nikole Tesle.

- STEM područje daje prostor za napredak, za razvoj novih tehnolgija, za kvalitetnu edukacije djece i mladih kako u gradu Vukovaru tako i šire u Europi i svijetu. Kroz projekt sve organizacije i institucije rade na poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici. -

istaknula je izvršna direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić.

slika zivot u pokretu

Projekt će trajati dvije godine, na dvije razine. Prva razina je obnova prostora i obnavljanje suvremenih kabineta. Kabineti će biti opremljeni uređajima i sredstvima za rad iz područja biologije, kemije, matematike, fizike i nekoliko inženjerskih tehologija.

Grad Vukovar kao partner na projektu podržava sve korake koji podupiru obrazovanje i napredak djece i mladih, naglasio je privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Josip Paloš, a kako u ovakvi projekti važni za kvalitetnu budućnost istaknu je i dožupan Franjo Orešković.

život u pokretu 2

Vrijednost projekta je više od 2 milijuna i 789 tisuća kuna od kojih Europska unija sufinancira 2 milijuna i 353 tisuće kuna.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI