Ispiši ovu stranicu

Održano Gradsko vijeće grada Vinkovaca

Održano Gradsko vijeće grada Vinkovaca Foto: Arhiva HRV

Proračun Grada Vinkovaca težak je 300 milijuna kuna. Uz tri rebalansa, do sada je realiziranih 120 milijuna, a za sada se puni planiranom dinamikom - izvijestila na današnjoj sjednici Gradskog vijeća šefica gradskih financija Sanja Lozić.

- Mi rebalanse, u pravilu, radimo zbog projekata koje dobijemo u međuvremenu, a radi građana i vijećnika i dalje ćemo tako nastaviti. Nek imamo i pet ili šest rebalansa u godini, ali će svi biti informirani o onome što smo u međuvremenu dobili i u kojem smo smjeru dobiveni novac potrošili - istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Sanja Lazić pojasnila je odluku koja je izazvala najveći interes oporbe veznu uz podizanje kredita u iznosu od 38 milijuna kuna za potrebe financiranja daljnjih radova na izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovce.

- Otvoreno radilište nove multifunkcionalne zgrade buduće Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci nasušna je kulturno-obrazovna potreba svih građana grada. Radovi su počeli prošle godine i izvršeni u iznosu cca. 10 milijuna kuna od čega su 9 milijuna kuna bila sredstva Ministarstva kulture, a razliku je pokrio grad Vinkovci. S obzirom kako za sada nemamo novih ugovora o sufinanciranju Grad se potencijalno zadužuje za 38 milijuna kuna, a ako se u međuvremenu dogodi realizacija i potpisivanje naknadnih ugovora o financiranju projekta, neće se povući svih 38 milijuna nego umanjeno za dodatni dio sufinanciranja – pojasnila je pročelnica Lozić.

Gradonačelnik Bosančić istaknuo je kako su Vinkovci posljednjih pet godina iznimno likvidni i ne postoji nikakav problem po pitanju financija.

- Ovaj kredit pokazuje kako promišljamo o budućem vremenu. Zadužujemo se za 1,25 posto gdje ćemo taj novac koristiti i za izgradnju knjižnice, a kredit će osloboditi i usmjeriti dio proračuna u druge projekte – naglasio je Bosančić.

Pročitano 398 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI