Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

TIME TO ACT CROATIA: Borba protiv raka ne može čekati kraj pandemije

U okviru Paneuropske kampanje TIME TO ACT - Vrijeme je za akciju održana je virtualna konferencija posvećena borbi protiv raka u vrijeme pandemije.

Sudionici konferencije pod sloganom „Ne dopustite da Vas COVID-19 spriječi u borbi protiv raka! Su se složili kako Europa i Hrvatska moraju reagirati žurno kako bi se smanjio sve veći broj oboljelih od raka i podigla stopa izlječenja. Po prvi puta su se u Hrvatskoj ujedinili predstavnici struke, onkolozi, predstavnici zdravstvene administracije, ministarstva zdravstva, Sabora, udruge pacijenata posvećeni borbi protiv raka kao i predstavnici europske administracije.

- Svi su se složili kako izazovi pandemije ne smiju utjecati na kontinuitet onkološke skrbi te da svi pacijenti kako u Europi tako i u Hrvatskoj moraju dobiti adekvatnu podršku, da se odazovu pregledu kako bi se rano otkrila njihova zloćudna bolest, ne prekidaju svoje terapije te ne stvaraju duge liste čekanja zbog pandemijskih uvjeta. Također svi moramo biti fokusirani da sve ono što smo stavili u Nacionalni strateški okvir protiv raka doista počnemo odlučno i provoditi – rekla je Anita Galić, voditeljica Healt Hub, lokalnog partnera inicijative TIME TO ACT CROATIA.

Galić je dodala kako je Hrvatska postigla povijesni iskorak jer smo napokon dobili Nacionalni strateški okvir protiv raka te Nacionalni plan otpornosti i oporavka koji su nam vjetar u leđa da pobijedimo rak i spasimo 5.000 ljudskih života ili gotovo 115.000 godina života!

 

Pročitano 502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI