Ispiši ovu stranicu

U Opatovcu odana počast ubijenima i nestalima 1991.

U Opatovcu odana počast ubijenima i nestalima 1991. Foto: Općina Lovas

Obilježena je 30. obljetnica privremene okupacije Opatovca 1991. godine. Izaslanstvo Općine Lovas položilo je vijence u spomen na sve poginule, ubijene i nestale mještane Opatovca, molitvu je predvodio vlč.Marin Putilin, a predsjednik Općinskoga vijeća Općine Lovas Stjepan Milas zahvalio nazočnima i podsjetio da se događaji iz tog vremena ne smiju zaboraviti.

- Odali smo počast našim ubijenima i poginulima, kojih je u Opatovcu troje, od kojih se jedna osoba još uvijek vodi nestalom, od ukupno 90 na području Općine Lovas - istaknuo je Milas.

Kao i u svim ostalim mjestima na vukovarskom području dan 14.listopada 1991. označava početak teškog i mučnog razdoblja.

-Tada su počela zvjerstva, zatvaranja, prisilni radovi, bijele trake na rukavima Hrvata, iživljavanja na ljudima psihička i tjelesna od kojih su mnogi završili po zatvorima formiranima za vrijeme tzv.SAO Krajine ili po logorima u Srbiji kao što je bilo i u mom slučaju – naglasio je Milas, dodavši da je najbitnije kod obilježavanja godišnjica stradanja prenijeti na mlađe generacije ono što se dogodilo kako se ne bi zaboravilo.

 

Pročitano 693 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar