Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Otvoren interkulturni školski centar

Otvoren interkulturni školski centar Foto: J. Vrdoljak

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru, održana je konferencija povodom svečanog otvaranja Interkulturnog školskog centra te obilježavanja Dana Erasmusa - godišnje proslave Erasmus+ programa.

Interkulturni školski centar je je nastao kao ishod dvogodišnjeg projekta „Bogatstvo različitosti” s Latvijom i Nizozemskom. Suradnica na projektu Tanja Stakić je mišljenja kako je ovaj projekt više nego prikladan za učenike Tehničke škole koja je dvojezična i u kojoj je gotovo podjednak broj učenika hrvatske i srpske nacionalnosti.

- Koliko god je to na neki način nezamislivo da je 30 godina od rata, mi imamo probleme. I bez obzira na to moramo raditi prevencije i programe uvažavanja različitih jer svi smo mi različiti ali jednaki. S toga je ideja da Interkulturni školski centar upravo to radi kroz različite radionice, predavanja i slično, nauči učenike da uvažavaju različito, prihvate druge kulture i običaje – naglasila je Stakić.

Kako bi ovu kompetenciju razvili kod svojih učenika, sudjelovali su u brojnim Erasmus + projektima i mobilnostima učenika te su odlučili otvoriti interkulturni centar u kojem će intenzivno raditi na razvoju ove kompetencije.

Konferenciji su nazočili, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu, Jadranka Mustapić Karlić, zamjenik župana, Srđan Jeremić, privremeni pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Josip Paloš, ravnatelji osnovnih škola i predstavnici nevladinih udruga. Nazočne je pozdravio ravnatelj Tehničke škole Nikola Tesla, Đorđe Lukić.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI