Ispiši ovu stranicu

1. Memorijalno-humanitarna utrka "Mario Madžar"

1. Memorijalno humanitarna utrka Mario Madžar 1. Memorijalno humanitarna utrka Mario Madžar Foto: K.B.

1. Memorijalno-humanitarna utrka "Mario Madžar" startala je u 10.30 sati utrkom od 10 km te u 10.45 sati utrkom od 5 km.

Mario je bio pripadnik MORH-a, izuzetan sportaš i čovjek. Prerano nas je napustio u 29. godini života uslijed tragične prometne nesreće svega tri dana nakon što je oženio svoju voljenu Andreju. Povodom prve obljetnice njegove smrti, njegova supruga i prijatelji organizirali su utrku, na kojoj sudjeluje više od 360 natjecatelja.
- Do ideje smo došli tako što smo htjeli organizirati neki događaj u kojemu će se vukovarci sjećati Maria barem jednom godišnje. S obzirom da je bio izuzetan sportaš te je u posljednje vrijeme bio posvećen trčanju, onda je utrka bila idealno rješenje. Drago mi je da su ljudi prepoznali svrhu ove utrke te joj se priključili. Imamo preko 360 uplaćenih startnina, a oko 300 trkača sudjelovalo je u utrci. Utrka je humanitarnog karaktera, sav prihod od startnine ide Veleučilištu „Lavoslav Ružička” za stipendiranje studenata - rekao je Tin Mujkić, jedan od suorganizatora ove utrke te vjenčani kum Maria Madžara.

Andreja Madžar, Marijeva supruga, istaknula je kako je ganuta odazivom.
- Odradili smo prvu utrku, mogu reći da sam ponosna, a istovremeno i tužna. Cijeli današnji događaj bio mi je iznimno emotivan. Uspjela sam prehodati utrku od 5 kilometara, vjerujem da je Mario gore ponosan na mene - izjavila je Andreja.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji na 5 km osvojila je  Ana Martinović, dok je u muškoj Nikola Busić. Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji na 10 km osvojila je Silvija Šimunović, a pobjedu u kategoriji muškarac na 10 kilometara osvojio je Marko Duvnjak.  

 

 

Pročitano 675 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI