Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Osijek: Održan Mošh! tehnološki vikedn

Osijek: Održan Mošh! tehnološki vikedn FOTO: Grad Osijek

U Osijeku je održan Mošh! Tenološki vikend, europski projekt Hrvatske i Srbije koji je nastao kao posljedica nezaposlenosti u prekograničnoj regiji, a usmjeren je na brzorastuće područje kreativne industrije te stvaranje novih radnih mjesta.

Cilj projekta je jačanje sektora kreativnih industrija s posebnim naglaskom na gaming industriju. Program se odvijao s obje strane granice i rezultirao kreiranjem ICT mreže koju čine polaznici programa te poduzetnici iz ICT sektora. Održana su predavanja, edukacije, okrugli stolovi, a završeno je 24-satnim „hackathonom”, natjecanjem u izradi računalnog i poslovnog rješenja konkretnog zadatka.

Manifestacija se održala u sklopu prekograničnog projekta CB NET (Cross-Border Regional Creative Business Networking), u organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS i Osijek Software Cityja, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka.

Projektni partneri iz Republike Srbije su Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Vrijednost projekta je 378 tisuća eura, od čega 85 posto financira Europska unija, a ostatak prijavitelj projekta.

Pročitano 459 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI