Ispiši ovu stranicu

Održana vježba zbrinjavanja ozlijeđenih u velikim nesrećama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U suradnji Europskog društva za traumatologiju i hitnu kirurgiju, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog društva za medicinu katastrofe, u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu održana je vježba zbrinjavanja ozlijeđenih u velikim nesrećama. U ovoj se bolnici ta edukacija održava po osmi put, a namijenjena je članovima civilne zaštite, policajcima, vatrogascima, zdravstvenim djelatnicima, općenito dionicima koji reagiraju u velikim nesrećama.

-To je dobro da se uvježbavamo kako bi se ova dobra misao i ova dobra vijest širila među sve one druge zdravstvene djelatnike koji trebaju na taj način odgovoriti - izjavila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, a prenosi Media servis.

Ministar zdravstva Vili Beroš koji je također nazočio ovom događaju naglasio je da višegodišnje održavanje ovakve edukacije garantira jedinstveni sustavni odgovor na ovakve velike izazove.

- Mogu se nadalje evaluirati svi standardni operativni postupci, može ih se unaprjeđivati i to je naša zadaća - naglasio je Beroš.

 

 

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar