Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Blagoslovljena obnovljena kapelica Sv. Marije u Ulici Bana Josipa Jelačića

Blagoslovljena obnovljena kapelica Sv. Marije u Ulici Bana Josipa Jelačića FOTO: Žana Kunji

Grad Vukovar provodi projekt sanacije javnih raspela i sakralne baštine na području Vukovara te je nakon saniranih katoličkih i pravoslavnih raspela sanirana i kapelica Sv. Marije.

Kapelica Sv. Marije, pravog naziva „Kapelica svevidećeg Božjeg oka“ ili „Kapelica Blažene djevice Marije Dobrog savjeta“ sagrađena je 1916. godine u živopisnom stilu histroicizma. Kapelicu je blagoslovio župnik Ivica Jagodić.

- Blagoslovili smo „Kapelicu svevidećeg Božjeg oka” ili „Kapelicu Blažene djevice Marije Dobroga savjeta”. Kapelicu su sagradili supružnici 1916. godine, Terezija i Karl Siedl u zahvalnost za izbavljenje od Sibirskog zatočeništva -

rekao je Jagodić te dodao kako se kapelica nalazi u vrlo prometnoj ulici te građanima znači kako bi se mogli zaustaviti i pomoliti svjesni da su uvijek pod Božjim povećalom.

penava kapelica

kapelica unutra

Radovi sanacije obuhvaćali su sanaciju pročelja kapele, limenog krova, ograde i restauraciju vrata. Saniranu kapelicu Sv. Marije u Ulici Bana Josipa Jelačića obišao je gradonačelnik Ivan Penava

- Blagoslovili smo kapelicu koja je dio projekta sanacije javnih raspela i sakralne baštine na području Vukovara gdje smo uložili oko 900 tisuća kuna na obnove manjih projekata poput križeva i kapelica kojima grad obiluje. Mnogi od njih su uništeni i drago mi je da nastavljamo s programom kojem svjedočimo posljednjih godina. - rekao je Penava. Ukupna vrijednost izvedenih radova je nešto više od 44 tisuće kuna s PDV-om.

kapelica oltar

Blagoslovu kapelice pridružili su se i sugrađani za koje je očuvanje sakralne baštine od iznimnog značaja.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI