NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)

Obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade HV-a Našice - Orahovica

Obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade HV-a Našice - Orahovica FOTO: Radio Našice/N.Pavlus

U Našicama je obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice -Orahovica te je u čast poginulim braniteljima održan prigodni program obilježavanja.


- 132. brigada je ustrojena 19. listopada 1991. godine kao pričuvna brigada. Kroz nju je prošlo oko 5 tisuća branitelja od kojih je 59 poginulo, a više od 200 je ranjeno. Nakon rata, od posljedica bolesti zadobivenih u ratu, preminuo je veliki broj pripadnika. - rekla je Snježana Marod, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Našice.

Program obilježavanja započeo je u subotu, 16. listopada Memorijalnom utrkom Ivanovac – Našice
- Maraton se trčao od sela Ivanovac koji je u ratu bio prva crta bojišnice, a koju su držali pripadnici 132. brigade. Utrka duga 58 kilometara uspješno je okončana, a nakon nje održan je koncert grupe Aerodrom. - rekla je Marod te dodala kako se program obilježavanja nastavio u utorak 19. listopada na dan kada je brigada i osnovana.

U spomen – sobi u prostorijama HVIDRE Našice otvorena je izložba ratnih fotografija 132. Brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica.

U čast poginulima pred spomen obilježjem „Uskrsla Hrvatska" brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, nakon čega je održana i misa zadušnica za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Pročitano 279 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija