Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade HV-a Našice - Orahovica

Obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade HV-a Našice - Orahovica FOTO: Radio Našice/N.Pavlus

U Našicama je obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice -Orahovica te je u čast poginulim braniteljima održan prigodni program obilježavanja.


- 132. brigada je ustrojena 19. listopada 1991. godine kao pričuvna brigada. Kroz nju je prošlo oko 5 tisuća branitelja od kojih je 59 poginulo, a više od 200 je ranjeno. Nakon rata, od posljedica bolesti zadobivenih u ratu, preminuo je veliki broj pripadnika. - rekla je Snježana Marod, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Našice.

Program obilježavanja započeo je u subotu, 16. listopada Memorijalnom utrkom Ivanovac – Našice
- Maraton se trčao od sela Ivanovac koji je u ratu bio prva crta bojišnice, a koju su držali pripadnici 132. brigade. Utrka duga 58 kilometara uspješno je okončana, a nakon nje održan je koncert grupe Aerodrom. - rekla je Marod te dodala kako se program obilježavanja nastavio u utorak 19. listopada na dan kada je brigada i osnovana.

U spomen – sobi u prostorijama HVIDRE Našice otvorena je izložba ratnih fotografija 132. Brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica.

U čast poginulima pred spomen obilježjem „Uskrsla Hrvatska" brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, nakon čega je održana i misa zadušnica za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Pročitano 701 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI