Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko–srijemska županija osvojila nagradu za EU projekt poboljšanja pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Vukovarsko–srijemska županija osvojila nagradu za EU projekt poboljšanja pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim EU projektima 2021. i najuspješnijim gradovima održano je, u četvrtak, u Novom Vinodolskom.

Nagrade za najbolji EU projekt 2021. dodijeljene su u kategorijama doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji, doprinos znanosti i inovacijama, doprinos poduzetništvu te u kategoriji najbolji EU projekt prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista
Nagrada, u kategoriji doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 11 projekata, dodijeljena je projektu Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Nositelji ovog projekta je Vukovarsko-srijemska županija, dok su partneri Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja.

Cilj ovog projekta, ukupne vrijednosti 9.512.364,17 kuna, od čega je 8.085.509,54 kuna bespovratnih sredstava, je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja Vukovarsko-srijemske županije, a sa svrhom podizanja kvalitete usluge primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projektom su osigurana sredstva za nabavu specijalizirane medicinske i dentalne opreme, ugradnju dizala u domovima zdravlja Vinkovci i Vukovar te edukacije zdravstvenih djelatnika. Obuhvaćena su sva tri doma zdravlja s područja naše županije ali i 36 koncesionara koji djeluju u području obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine.

A, svoj doprinos uspješnosti ovog projekta, kroz pripremu projektne dokumentacije prijave te pružanje stručne i savjetodavne pomoći u provedbi dala je i Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije.

Nagradu je preuzeo župan, Damir Dekanić, a svečanoj dodjeli su nazočili i zamjenik župana, Franjo Orešković te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ, Ilija Cota.

Inače, cjelokupni program je započeo uvodnom riječi Gorana Ogurlića, glavnog urednika Jutarnjeg lista, a uzvanike su pozdravili i Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija te ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataše Tramišak.

U kategoriji doprinos prekograničnoj suradnji nagrada je dodijeljena i projektu KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, Istarske županije, dok su priznanja u kategorijama doprinos znanosti i inovacijama i doprinos poduzetništvu pripale projektima BLUEMED, Dubrovačko-neretvanske županije, te Renew Heat – Heating communities with renewable energy, Karlovačke županije, koji je ujedno i pobjednik. 

Pročitano 504 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI