Ispiši ovu stranicu

Biciklistička staza povezala Osijek i Bilje

Otvaranje biciklističke staze Otvaranje biciklističke staze OBŽ

Prigodnim presijecanjem vrpce službeno je otvorena rekonstruirana i modernizirana biciklističko-pješačka staza između Osijeka i Bilja, uključujući i dio kroz Blatnu ulicu u Bilju, ukupne dužine od 4,2 kilometra.

Time je završen Projekt „Biciklističko-pješačka staza Biljska cesta“ čija je ukupna vrijednost 9,28 milijuna kuna, a od toga bespovratna sredstva Europske Unije iznose 7,5 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Općina Bilje, a projekt je započeo 3. rujna 2019. godine, s planom završetka u roku od 24 mjeseca, što je i ostvareno.

Ova je dionica sastavni dio ukupnog projekta modernizacije biciklističko-pješačke staze između Osijeka i Bilja, čija je ukupna dužina 5,8 kilometara.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je da je biciklistička staza nastavak niza projekata koji se provode na području Osječko-baranjske županije kroz fondove EU, ali i proračune države, općina, gradova i naravno županije. Projekt je i simbolično, ovaj put biciklističkom stazom, a ne mostovima i cestama, spojio hrvatsku Baranju i Slavoniju, rekao je Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin izjavio je da je veliki benefit za dnevne migracije građana, ali i turizam jer Općina Bilje nudi značajne prirodne ljepote, ugostiteljske i ostale turističke sadržaje.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj rekao je da otvaranje biciklističke staze ovoj općini znači mnogo jer će staza poslužiti dnevnim migracijama na putu prema Osijeku i obrnuto.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak rekla je da ovakvi projekti stavljaju Osječko-baranjsku županiju na vrh u Republici Hrvatskoj po pitanju korištenja bicikala kao oblika prijevoza, urbane mobilnosti i održivog javnog prijevoza, a svoju namjenu ovaj tip prijevoza nalazi i u turističkom smislu.

Pročitano 544 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun