Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja na prvu nekretninu

Općina Tordinci raspisala je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

Poticaj će se dodijeliti obiteljima koje su tijekom prošle, 2020., i tekuće kalendarske godine kupile nekretninu za stanovanje ili ishodili građevinsku dozvolu za gradnju, koja je u cijelosti vlasništvo korisnika poticaja u iznosu 15 tisuća kuna.

Poticaj se može ostvariti samo jedanput te se isplaćuje na račun korisnika, stoji u uvjetima natječaja.

Pravo dodjele sredstava ima obitelj uz uvjet da supružnici nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje. 

Osim toga, zainteresirani za ovu pogodnost, isto kao i svi članovi uže obitelji, moraju prijaviti boravište na adresi nekretnine te ga moraju zadržati tamo neprekidno sljedećih deset godina.

Natječaj je otvoren do 8. studenog 2021., a prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom “Javni natječaj za dodjelu poticaja”, preporučenom poštom ili osobno u jedinstveni upravni odjel Općine Tordinci, na adresi Trg hrvatskih žrtava 9 te je pri prijavi potrebno priložiti presliku kupoprodajnog ugovora ili presliku građevinske dozvole, zemljišno knjižni izvadak za kupljenu nekretninu (ne stariji od 30 dana) i kopiju katastarskog plana, izjavu da korisnici poticaja, oba supružnika posebno, nemaju stan, kuću ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika te podatke o bankovnom računu. 

Prije zaključenja ugovora mora se dostaviti bjanko zadužnica, najmanje u vrijednosti dodijeljenog poticaja, ovjerena kod javnog bilježnika, a odluku o dodjeli poticaja donijet će Povjerenstvo koje se sastoji od tri člana, imenovano od strane Općinskog načelnika.

Pročitano 436 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI