Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Projekt novih katastarskih izmjera Hrvatske koštat će više od tri milijarde kuna

Više od tri milijarde kuna stajat će desetogodišnji projekt novih katastarskih izmjera oko 600 tisuća hektara građevinskog zemljišta diljem Hrvatske, a trenutno je samo 20-ak tvrtki u Hrvatskoj ovlašteno za taj posao, prenosi HINA.


Zapravo bi se moglo reći kako se radi o poslu desetljeća za ovlaštene geodetske tvrtke, skupljem čak i od Pelješkog mosta, koji bi trebao početi 1. studenoga ove godine, navodi dnevnik.

Provedbu projekta u ime Vlade predvodi ministar graditeljstva Darko Horvat, kojeg javnost proziva zbog spore obnove nakon potresa, a uz njega će se tom tematikom baviti i državni tajnici Dunja Magaš, Željko Uhlir i Sanja Bošnjak te glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek.

O njemu se već govorilo u ožujku ove godine jer se njime bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Državna geodetska uprava je i nakon toga nastavila poslovati sa zagrebačkom tvrtkom Geosoft, iako je Šanteka Povjerenstvo još 2019. godine kaznilo upravo zbog angažmana te tvrtke na čijem je čelu njegov vjenčani kum.

Tada, 2017., radilo se o poslovima vrijednima 54 tisuće kuna bez PDV-a, 190 tisuća kuna, pa opet 190 tisuća kuna te 55 tisuća kuna. Upravu to nije spriječilo da opet u svibnju 2020. godine sklopi novi ugovor s tvrtkom Geosoft, ali je tada odluku o odabiru donio zamjenik glavnog ravnatelja.

Sada će Državna geodetska uprava biti nositelj jednog od financijski “najtežih” projekta, iako unutar same Uprave očito postoje razni problemi.

Pročitano 407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI