Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Radove na izgradnji novog natkrivenog boćališta obišao gradonačelnik Penava

Radove na izgradnji novog natkrivenog boćališta obišao gradonačelnik Penava Foto: J. Vrdoljak

Radove na izgradnji novog boćališta s nadstrešnicom u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara, obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem i suradnicima.

Novo boćalište s čeličnom nadstrešnicom sastojati će se od 4 polja za igru te svih elemenata i opreme koji su potrebni za održavanje utakmica hrvatskih boćarskih liga i državnih natjecanja.

- Želimo dobiti jedan moderan sadržaj koji udovoljava standardima održavanja državnih natjecanja u boćanju i kojega će, kada radovi budu gotovi, moći koristiti svi boćarski klubovi s područja Vukovara i tijekom zimskih mjeseci – rekao je Penava.

Penava je dodao kako je cilj projekta poboljšanje sportske infrastrukture i kvalitete života građana grada Vukovara sa svrhom osmišljavanja i provođenja raznih sportsko - rekreativnih sadržaja koji ponajviše uključuju građane starije životne dobi.

- Kada smo kreirali ovaj projekt razmišljali smo o zelenoj politici koja se vodi u EU. S toga smo prilikom projektiranja osigurali uvjete za postavljanje solarnih panela bilo za proizvodnju električne energije ili grijanje kako bismo aplicirali na fondove koje uskoro očekujemo – izjavio je Sušac.

Izgradnja boćališta provodi se u suradnji s Hrvatskim boćarskim savezom te lokalnim boćarskim klubovima na području grada Vukovara.

Vrijednost projekta je 2.015.827,50 kuna s PDV-om, od čega je 700.000,00 kuna sufinancirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a izvođač radova je tvrtka Vodotoranj d.o.o. iz Vukovara.

Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja ove godine.

 

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI