Ispiši ovu stranicu

Uhićen vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće

Ilustracija Ilustracija HRV

Očevidom prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradao biciklist na državnoj cesti D-55, na dionici Vinkovci-Županja, utvrđeno je kako je nepoznati vozač, krećući se nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom državne ceste, nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa te dolaskom pred ulaz u Vinkovce, prednjim desnim dijelom vozila, bez uporabe radne kočnice, naletio na zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnji biciklist iz Privlake i pritom na sebi imao reflektirajući prsluk.

Nakon udara nepoznati vozač bez zaustavljanja radi pružanja pomoći biciklistu nastavlja s kretanjem u smjeru Vinkovaca.

Od posljedica udara biciklist je preminuo na mjestu događaja. U 22 sata u Vinkovcima policijski službenici pronašli su vozilo i muškarca koga sumnjiče da je izazvao tu prometnu nesreću.

Muškarac je uhićen, a vozilo i bicikl prevezeni u prostor policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu uhićenika utvrđena je prisutnost alkohola od 1,40 g/kg te opojne droge amphetamin.

Glede utvrđivanja koncentracije alkohola u krvi i prisutnosti opojnih droga u trenutku prometne nesreće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije izuzeti su uzorci krvi i urina.

Pročitano 363 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun