Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Slijedeći tjedan nastava će se u školama odvijati on line

Obrazovni sustav jedno je od najvećih žarišta zaraze od koronavirusa, čak četvrtina od broja novooboljelih dolazi iz škola. Upravo zato, idući tjedan po završetku školskih praznika, nastava će se u svim osnovnim i srednjim školama odvijati na daljinu. Takva bi odluka Vlade i Stožera trebala ograničiti kontakt učenika na ukupno devet dana. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako vjeruje da će takva mjera pomoći.

-Struka je ta koja određuje što i kako. Struka je sugerirala da kombiniramo ono što su predstojeći praznici i blagdani i da produžimo da bismo osigurali jedan time-out, odnosno da bismo onemogućili egzaktnije širenje virusa. Potpuno je jasno da je to vrlo dobra ideja i potez. Međutim, neće biti jedini i dostatni u borbi protiv ove epidemije. Moramo se opet vratiti na poštivanje mjera svih nas skupa i na cijepljenje.- rekao je Beroš.

Odluku o održavanju nastave on line u našoj županiji potvrdio je i župan Damir Dekanić  koji je istaknuo kako će se zapravo on line nastava održati samo posljednja dva dana slijedećega tjedna.

-Na blagdan  Svih svetih, 1. studenoga nema nastave, a učenici na nastavu ne idu ni 2.i 3. studenoga, tako da će nastavu 4. i 5. studenoga, u četvrtak i petak, nastavu pratiti on line što će vjerujem ipak doprinijeti smanjenju broja zaraženih od koronavirusa-rekao je Dekanić.

Kako doznajemo u Gradu Vukovaru, čeka se službena odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj će se postupiti u slučaju on line nastave.

Pročitano 598 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI