Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vinkovačka bolnica dobila vrijednu donaciju

Vinkovačka bolnica dobila vrijednu donaciju Novosti Vinkovci

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ donirali su Općoj županijskoj bolnici Vinkovci intenzivni inkubator za skrb o nedonoščadi.

Ovo je već treća donacija u slijedu, rekla je dr.sc. Marija Jurković, voditeljica Odjela za pedijatriju. Prije svega, bitna je mogućnost pružanja odgovarajuće skrbi nedonoščadi koja se rode u manjim centrima i koja imaju veće probleme.

-Moraju biti liječeni u klinikama, međutim, postoji dio nedonoščadi koja mogu primiti odgovarajuću skrb i u bolnicama kao što je naša u Vinkovcima. Naravno da je za to potrebna odgovarajuća oprema, osoblje i znanje, a mi se prije svega trudimo učiniti dostupnim sva tri segmenta skrbi- dodala je Jurković.

-Ovdje smo bili 2014. godine sa četiri vrijedna uređaja, ukupne vrijednosti  oko 190 tisuća kuna. Danas smo ovdje sa intenzivnim inkubatorom, za koji su sredstva prikupljena u sklopu akcije “Palčići za Hrvatsku” gdje je prikupljeno 2,4 milijuna kuna, kojima bi trebali donirati uređaje u 25  rodilišta, za potrebe koje su nam poslali-, rekla je Željka Vučko, iz kluba roditelja nedonoščadi “Palčiči” i dodala kako je vrijednost ovog inkubatora 158 tisuća kuna.

Pročitano 702 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI