NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Županijska skupština: O zapošljavanju, mjerama i poskupljenju domova za stare i nemoćne

Županijska skupština: O zapošljavanju, mjerama i poskupljenju domova za stare i nemoćne FOTO: Novosti.hr

Povećanje cijena usluga u domovima za stare i nemoćne u Vukovaru i Vinkovcima te stanje na tržištu rada i pregled mjera aktivne politike zapošljavanja, teme su koje su privukle najviše pozornosti među 11 točaka o kojima se raspravljalo na sjednici Županijske skupštine.

Promjene tijekom pandemije i pozitivne podatke u ovoj godini komentirao je župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić: - U 2019. godini, kada počinje covid situacija, bilježio se rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti. Zatim se u pandemijskoj 2020. godini stvari mijenjaju, a ove godine bilježi se ponovno lagani rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti. - rekao je župan.

Predstojnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnih ureda Vukovar i Vinkovci Jasna Kolar i Dražen Jerković iznijeli su podatke o zapošljavanju i mjerama. Protukomentari vijećnika bili su usmjereni na stvarno stanje i detalje u svezi s predstavljenim podatcima. Jerković je rekao kako je na području naše županije do rujna ove godine za očuvanje radnih mjesta isplaćeno oko 240 milijuna kuna. Dodao je kako se u budućem razdoblju očekuje povećanje minimalnih plaća pa je moguć porast poticaja.

Oko pitanja povećanja cijena usluga u Domovima za starije i nemoćne u Vukovaru i Vinkovcima, usuglašeno je povećanje od oko 10 posto. Župan je komentirao kako je navedeno povećanje zbog ekstremnog skoka cijena energenata, povećanih higijenskih uvjeta zbog pandemije i većeg broja osoblja.

Na Županijskoj skupštini predložene su i nagrade za one najzaslužnije u 2021. godini. Počast županije dodijelit će se mons. Tadiji Pranjiću, za izniman doprinos u pružanju pastoralne i humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima, prognanicima i njihovim obiteljima. Nagradu za životno djelo dobit će Nikola Volarević za izvanredna postignuća i doprinos u području sporta dok će istu nagradu u području kulture i znanosti dobiti mr.sc. Ljubica Gligorević. Nagrada Županije za doprinos gospodarskom razvoju dobiti će tvrtke Dilj d.o.o. i Grad-Export d.o.o.. Povodom sto godina osnutka priznanje će primiti NK Nosteria, a za izniman doprinos u pružanju pastoralno duhovne skrbi i brige za nemoćne nagradu će dobiti pater Ilija Sudar. Salon cvijeća „MIMOZA” dobiti će povelju za 50 godina rada i očuvanja obiteljske tradicije.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija