Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Županijska skupština: O zapošljavanju, mjerama i poskupljenju domova za stare i nemoćne

Županijska skupština: O zapošljavanju, mjerama i poskupljenju domova za stare i nemoćne FOTO: Novosti.hr

Povećanje cijena usluga u domovima za stare i nemoćne u Vukovaru i Vinkovcima te stanje na tržištu rada i pregled mjera aktivne politike zapošljavanja, teme su koje su privukle najviše pozornosti među 11 točaka o kojima se raspravljalo na sjednici Županijske skupštine.

Promjene tijekom pandemije i pozitivne podatke u ovoj godini komentirao je župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić: - U 2019. godini, kada počinje covid situacija, bilježio se rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti. Zatim se u pandemijskoj 2020. godini stvari mijenjaju, a ove godine bilježi se ponovno lagani rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti. - rekao je župan.

Predstojnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnih ureda Vukovar i Vinkovci Jasna Kolar i Dražen Jerković iznijeli su podatke o zapošljavanju i mjerama. Protukomentari vijećnika bili su usmjereni na stvarno stanje i detalje u svezi s predstavljenim podatcima. Jerković je rekao kako je na području naše županije do rujna ove godine za očuvanje radnih mjesta isplaćeno oko 240 milijuna kuna. Dodao je kako se u budućem razdoblju očekuje povećanje minimalnih plaća pa je moguć porast poticaja.

Oko pitanja povećanja cijena usluga u Domovima za starije i nemoćne u Vukovaru i Vinkovcima, usuglašeno je povećanje od oko 10 posto. Župan je komentirao kako je navedeno povećanje zbog ekstremnog skoka cijena energenata, povećanih higijenskih uvjeta zbog pandemije i većeg broja osoblja.

Na Županijskoj skupštini predložene su i nagrade za one najzaslužnije u 2021. godini. Počast županije dodijelit će se mons. Tadiji Pranjiću, za izniman doprinos u pružanju pastoralne i humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima, prognanicima i njihovim obiteljima. Nagradu za životno djelo dobit će Nikola Volarević za izvanredna postignuća i doprinos u području sporta dok će istu nagradu u području kulture i znanosti dobiti mr.sc. Ljubica Gligorević. Nagrada Županije za doprinos gospodarskom razvoju dobiti će tvrtke Dilj d.o.o. i Grad-Export d.o.o.. Povodom sto godina osnutka priznanje će primiti NK Nosteria, a za izniman doprinos u pružanju pastoralno duhovne skrbi i brige za nemoćne nagradu će dobiti pater Ilija Sudar. Salon cvijeća „MIMOZA” dobiti će povelju za 50 godina rada i očuvanja obiteljske tradicije.

Pročitano 509 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI