Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Općina Nijemci među najuspješnijim općinama u povlačenju EU sredstava

Kako povući što više bespovratnih EU sredstava za razvoj općina u narednih sedam godina bila je tema  prvog u nizu zoom-panela Načelnik.hr-a. O svojim iskustvima u pripremi projekata i povlačenju EU sredstava u dosadašnjem razdoblju govorili su načelnici najuspješnijih općina u korištenju EU sredstava u 2020. godini,  među kojima je i Općina Nijemci čiji načelnik Vjekoslav Belajević kaže:

-Općina Nijemci od 2017. do sad je, naveo je načelnik Vjekoslav Belajević, provela i provodi 29 projekata vrijednost 73 milijuna kuna, sa vlastitim udjelom od oko 15 milijuna kuna. Svi su projekti dragi i pomogli su u razvoju općine i poboljšanju života to je sigurno projekt ZAŽELI kojim smo pomogli korisnicima i stanovnicima, i zato željno iščekujemo sličan projekt – rekao  je Belajević. Uz to, ističe i projekt gradnje novog vrtića, koji do tada nije ni postojao na području općine.

Što se novog financijskog razdoblja tiče, ključan projekt za Općinu Nijemci je projekt Autoparka Lipovac, zaštićenog parkirališta za teretna vozila na autoputu, vrijednog oko 50 milijuna kuna. Trenutno je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Ključna poruka koju je općinama uputio državni tajnik  iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, dobro se pripremiti, iskoristiti prijelazno razdoblje za ekipiranje i edukaciju te pripremu projekata,  jer će u narednih 6-7 godina na raspolaganju biti oko 25 milijardi kuna.

Pročitano 500 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI