Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Penava o muralima u Zagrebu: "Osuđujem poigravanja sa simbolima Vukovara i Domovinskog rata"

Penava o muralima u Zagrebu: "Osuđujem poigravanja sa simbolima Vukovara i Domovinskog rata" FOTO: Slušatelj HRV-a

Na Savskom gaju u našem glavnom gradu uklonjena su četiri murala na trafostanicama posvećena generalu Praljku, 204. brigadi, Dinamu i žrtvama Vukovara.

Objašnjeno je kako je vijeće gradske četvrti tražilo uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana nakon čega je komunalno redastvo uputilo nalog HEP-u jer se taj mural nalazio na njihovoj trafostanici. HEP je uklonio sva četiri murala.

Nakon prosvjeda brojnih građana koji su negodovali oko uklanjanja murala, isti su ponovno oslikani. Na događaje u glavnom gradu osvrnuo se vukovarski gradonačelnik Ivan Penava:

- To je za svaku osudu. Nedopustivo je da netko ruši i da se na tako grub način poigrava sa simbolikom grada Vukovara i Domovinskim ratom, bilo gdje, a pogotovo u glavnom gradu i gradu prijatelju grada Vukovara. Najoštrije osuđujem i kao gradonačelnik i kao Hrvat i građanin ove zemlje - rekao je Penava te dodao kako iza toga stoji sustavna i programska politika koja u kontinuitetu razara tkivo države.

Rekao je i kako se uvijek kada se treba  skretati pozornost s drugih stvari zadire u Vukovar te je osudio i aktere s političke scene:
- Moramo biti svjesni da je tim ljudima omogućeno da vladaju i da naprosto takve stvari ubuduće ne smijemo činiti jer ćemo se, umjesto s razvojem zemlje, baviti s daljnjim urušavanjem temeljnim vrijednostima, naše sadašnjosti, ali i naše budućnosti - naglasio je Penava.

Događaje na Savskom gaju na tiskovnoj konfrenciji osudili su i Hrvatski suverenisti te su poručili kako neće dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske.

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI