Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Isplate predujma poljoprivrednicima u iznosu od 1,7 milijardi kuna

Isplate predujma poljoprivrednicima u iznosu od 1,7 milijardi kuna FOTO: ARHIVA HRV-a

U okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2021. godinu isplata predujma počinje 15. studenoga 2021. godine. Osiguran je iznos od 1,7 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine

. Potporu će, kao i prethodne četiri godine, primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2021. godini i koji su ostvarili uvjete prihvatljivosti nakon provedenih kontrola Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, stoji u priopćenju Vlade Republike Hrvatske.

- Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno plaćanje 820 milijuna kuna, zeleno plaćanje 570 milijuna kuna i preraspodijeljeno plaćanje 190 milijuna kuna. Za mlade poljoprivrednike osigurano je 35 milijuna kuna, a za proizvodno vezanu potporu za tov junadi 50 milijuna kuna. Također, bit će isplaćena i potpora za mliječne krave u iznosu od 35 milijuna kuna, kao jedna od mjera za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi. - stoji u priopćenju uz navode kako se novac za isplatu većim dijelom refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a dijelom su sredstva osigurana iz Državnog proračuna. U predujmu će se isplatiti do 70 % (maksimalno dozvoljenih za predujam) EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2021. godinu.

Pročitano 426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI