Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Liječnici obiteljske medicine telefonski će pozivati starije od 65 na cijepljenje

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Broj zaraženih koronavirusom raste, a donesena je i nova mjera koja se odnosi na pojedine liječnike obiteljske medicine.


Oni će, naime, u roku od dva tjedna morati pozvati sve svoje osiguranike, starije od 65 godina, da se cijepe. Liječnici trebaju ići i u kućne posjete i cijepiti starije građane te o tome izvijestiti Ministarstvo zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako je u tijeku priprema bolničkog sustava: - Mi ne znamo što nas čeka u ovome trenutku. Međutim, naš zadatak je biti pripravan. U tome kontekstu razgovarali smo i napravili pripreme za ponovnu aktivaciju tercijarnog centra, odnosno Arene Zagreb. Sve ono će moći biti upogonjeno u trenutku kada to bude potrebno – rekao je Beroš.

Stožer ponovno zasjeda s obzirom na povećan broj oboljelih te su se složili kako je u ovim trenutcima najvažnije zaštititi najugroženije. Šef stožera Davor Božinović osvrnuo se i na širu upotrebu COVID potvrda: - Razmišljamo i o COVID potvrdama. Međutim, trenutak i neka nova odluka će ovisiti o cijelome nizu parametara koje pratimo. Opet, nastojim reći da zapravo moramo učiniti sve da se ljudi cijepe. Jedina, recimo da to tako nazovemo, protuepidemijska mjera koja donekle, a to imamo i vlastito iskustvo, koja može zaustaviti tu eksploziju širenja je zapravo totalni lockdown. To više nikome ne pada na pamet, ni nama ovdje – ističe Božinović.

Pritisak na bolnice je sve veći te iz Stožera ponovno apeliraju na građane koji do sada nisu da se cijepe.

Pročitano 422 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI