Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Predstavnici Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije položili vijence za žrtve Domovinskog rata

Predstavnici Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije položili vijence za žrtve Domovinskog rata FOTO: Žana Kunji

Uoči 30. obljetnice sloma obrane grada na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili i svijeće upalili članovi Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije.

Svetislav Mikerević, predsjednik Koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije i predsjednik srpske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije rekao je kako vijence polažu već tradicionalnim u sjećanje na sve poginule. 
 - Ovdje odajemo počast svim žrtvama bez obzira na nacionalnost. Svjedoci smo da se trideset godina nakon rata trebamo baviti budućnosti i ne smijemo zaboraviti povijest bez obzira kakva je bila. U ovom trenutku najbitnija je ekonomija za opstanak države i naroda – rekao je Mikerević.

vijenci mađari

Žrtvama su se poklonili predstavnici brojnih nacionalnih manjina, a predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije Rozalija Jakumetović rekla je kako je tri desetljeća nakon rata tužno se prisjećati žrtava, ali i ponosno. 
- Nacionalne manjine su branile svoju Republiku Hrvatsku i svoj dom, dio je dao svoje živote, na to sam jako ponosna, ipak je to naša država. Ja sam mađarica, ali tu živim i tu se borim za boljitak u Republici Hrvatskoj. Jako smo ponosni na sve nacionalne manjine koje su dale svoj život na teritoriju cijele Hrvatske – istaknula je Jakumetović.

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI