Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Održana promocija nove pjesmarice "Naše najdraže note" dječjeg zbora Vukovarski golubići

Održana promocija nove pjesmarice "Naše najdraže note" dječjeg zbora Vukovarski golubići FOTO: Žana Kunji

Dječji zbor Vukovarski golubići u suradnji s ogrankom Matice Hrvatske u Vukovaru povodom 30. obljetnice sjećanja na žrtve Vukovara i povodom 20 godina rada i djelovanja zbora izdao je pjesmaricu pod nazivom „Naše najdraže note”.

Promocija je održana u Pastoralnom centru sv. Bono, a voditeljica zbora Dubravka Lemac naglasila je kako je pjesmarica presjek dosadašnjih dvadeset godina rada
- Za pjesmaricu smo odabrali 50 nama najdražih autorskih pjesama i u ovo neobično vrijeme izdali smo pjesmaricu. Naše pjesme tražene su doista širom svijeta i na ovaj način smo željeli okruniti naš 20. rođendan. U pjesmarici su notni zapisi i QR-kodovi koji dovode na naš internetski kanal gdje se pjesme mogu i poslušati – rekla je Lemac te dodala kako je promocija organizirana u ovo vrijeme sjećanja kako bi se i na ovaj način odala čast onima koji su prije tri desetljeća podnijeli svoju žrtvu koja nije bila uzaludna jer se danas u Vukovaru lijepo živi.

golubici2

Vukovarski golubići broje oko 30 članova, a do sada je kroz zbor prošlo petstotinjak djece. Promocija pjesmarice bio je jubilarni 400. nastup zbora, a iza zbora su brojne nagrade i priznanja. Promociji su nazočili predstavnici Grada Vukovara te brojni roditelji i gosti.

Pročitano 541 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI