Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja Foto: OBŽ

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

Okupljene je upoznala s novinama oko financiranja europskih projekata rekavši kako je prvi korak bio izgraditi kartu regionalnih potpora, pojačati potpore za poduzetnike s ovog područja. Podsjetila je da regija Panonska Hrvatska obuhvaća pet slavonskih županija, te Karlovačku, Sisačko - moslavačku i Bjelovarko - bilogorsku županiju. Od 1. siječnja sljedeće godine na snagu stupa nova karta gdje će za 25 posto biti veće potpore. Pozvala je da se iskoriste sredstva iz financijskog razdoblja od 2021. do 2027. godine u visini 160 milijuna eura ili 1,2 milijarde kuna.

- Smisao je ulagati u one grane gospodarstva koe imaju najveći potencijal za ekonomski rast i razvoj. U Panonskoj Hrvatskoj imamo poljoprivredu, prehrambenu i prerađivačku industriju, metalsku i drvno prerađivačku industriju i plan razvoja kontinentalnog turizma. Kroz te grane razvijat će se strateški lanci vrijednosti, poticat ćemo partnerstva, te stvarati inovacije i strateško brendiranje i luksuzni brend proizvoda - rekla je ministrica Nataša Tramišak.

 

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI