NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Sumnja se na pojavu omikrona u Hrvatskoj

  • Subota, Pro 04 2021
  • Piše: 
Sumnja se na pojavu omikrona u Hrvatskoj Foto: Arhiv HRV-a

U Hrvatskoj se sumnja na pojavu omikron varijante koronavirusa, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U tijeku je provjera u službenom laboratoriju i javnost će biti obaviještena odmah po primitku rezultata.

Na omikron se sumnja kod jednog stranog radnika koji je nedavno došao u Zagreb.

U Zagrebu se i testirao, a zbog sumnji na omikron, uzorak je poslan na daljnju analizu čiji će rezultati biti poznati sutra.

Neslužbeno doznajemo da je pacijent prije dolaska u Zagreb boravio u Južnoj Africi.

Omikron je dosad identificiran je u 38 zemalja, ali za sada nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj kod osobe zaražene tom inačicom, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

WHO procjenjuje da će biti potrebno nekoliko tjedana dok se dobije preciznija slika mogućeg djelovanja omikrona.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je prije par dana upute za putnike koji dolaze iz država s područja Južne Afrike. Prema uputama, svi putnici koji dolaze iz tih zemalja morat će u obaveznu 14-dnevnu karantenu s obavezom testiranja posljednji dan karantene.

Pri dolasku iz sljedećih država/regija primjenjuju se posebne epidemiološke mjere prilikom prelaska granice Republike Hrvatske:

Putnicima koji dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga i Republike Mozambik određuje se nužna mjera
karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana i obavezno testiranje na virus SARS-CoV-2 zadnji dan karantene. Preporučljivo je putnike iz tih zemalja testirati odmah po dolasku u Hrvatsku, tj. na početku karantene.

Dokaz o preboljenju i cijepljenju ne oslobađa obveze pribavljanja negativnog PCR testa i karantene putnike koji dolaze iz tih zemalja.

Pročitano 576 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija