Ispiši ovu stranicu

Jeftiniji letovi za njemačke studente medicine u Osijeku

Jeftiniji letovi za njemačke studente medicine u Osijeku Foto: Arhiv HRV-a

Dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku Ivica Mihaljević i direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo potpisali su ugovor o 30-postotnom subvencioniranju letova na liniji Osijek-Munchen-Osijek za studente medicine na njemačkom jeziku pri ovom falkultetu, a kojih je u prvoj generaciji 52. Inicijativa je potekla od osječkoga gradonačelnika Ivana Radića.

- Važno nam je povezati strane studente s našim gradom i njihovom domovinom. Iduće godine upisujemo novu generaciju studenata medicine na njemačkom i nadam se da će ih biti još više. Strateški cilj našega sveučilišta je internacionalizacija, a tome upravo doprinosi i ovaj studij – naglasio je Mihaljević.

-Prihvatili smo inicijativu Grada Osijeka da subvencionira letove pa će tako studenti ostvariti značajan popust – istaknuo je Žabo, potvrdivši ujedno kako se razmišlja i o subvencioniranju letova hrvatskih studenata u inozemstvu, kao i stranih studenata na drugim fakultetima u Osijeku.

Gradonačelnik Radić pak naglasio je izniman značaj pokrenutoga studija medicine na njemačkom jer time Osijek, uz Budimpeštu i Pečuh spada u jedina tri europska grada koja ih imaju.

 

 

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar