Ispiši ovu stranicu

Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Dio je edukacije i postupanje u slučaju poplave Dio je edukacije i postupanje u slučaju poplave HRV

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

Izobrazbu provode službenici Ravnateljstva Civilne zaštite radi osposobljavanja novoimenovanih čelnika jedinica lokalne i područne samouprave i članova stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije za učinkovito upravljanje kriznim situacijama na razini njihovih samouprava.

Prema Zakonu o sustavu Civilne zaštite, općinski načelnici, gradonačelnici i župani dužni su se osposobiti za poslove Civilne zaštite u roku od šest mjeseci od preuzimanja dužnosti.

Trut je polaznicima poručio da jedinice lokalne i regionalne samouprave imaju važnu ulogu u sustavu Civilne zaštite jer su odgovorne za njezinu uspostavu i rad na svojem području.

Ravnateljstvo pak osposobljavanju pridaje posebnu važnost te ga provodi uvažavajući sve potrebne propise i metodološke standarde na području Civilne zaštite, kao i iskustva iz događaja koji su ugrožavali ljude i materijalna dobra, rekao je Trut.

Dodao je kako je svrha takvih edukacija kroz predavanja stručnjaka dovesti sustav na višu razinu, osposobiti novoizabrane čelnike lokalne i regionalne samouprave na razinu poznavanja sustava i aktivnosti u kriznim situacijama.

Pročitano 435 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun