Ispiši ovu stranicu

Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada Foto: Grad Valpovo

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

U svečanom govoru predsjednik Milanović je istaknuo da, kako vrijeme protječe, to postiže sve veći broj gradova i općina te da su deset godina od članstva u Europskoj uniji mjera uspjeha i vrijednosti, ponajprije, financijska sredstva EU fondova "koja treba uzeti pod svaku moguću zakonitu cijenu, i to si postaviti kao glavni cilj".

Istaknuo je kako je EU, kao nešto od čega možemo imati koristi, tako da ne naškodimo drugima, ali ni drugi nama, dobra stvar, ali to je u drugom planu.

"Samo taj novac čini razliku između nas potpuno samostalnih, koji potpuno odlučujemo o svojim poslovima, koliko mala država može, i nas kao dijela velikog sustava u kojem veliki vrlo često odlučuju umjesto nas.

Ne budemo li svjesni toga u svakom trenutku djelovanja, naši će interesi biti u pitanju, a naši interesi su naš jedini posao", poručio je predsjednik Milanović.

Čestitajući Dan grada, ocijenio je kako se u Valpovu događaju velike promjene, da je napredak vidljiv i da Valpovo kao grad s industrijskom i poljoprivrednom tradicijom može biti lijep i ugodan prostor za život.

Valpovački gradonačelnik Matko Šutalo podsjetio je kako su u Gradskoj upravi prije nekoliko godina kao strateški cilj postavili razvoj gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede, usporedno s provođenjem demografskih i pronatalitetnih mjera kojima se na tom području želi zadržati stanovništvo.

"Treću godinu zaredom širimo poduzetničku infrastrukturu i poduzetničke zone i vjerujemo da ćemo u idućih godinu otvoriti više od 200 novih radnih mjesta jer već sada imamo potpisane ugovore s poduzetnicima koji su ovdje odlučili proširiti svoje poslovanje", izvijestio je Šutalo.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama na sjednici su uručena gradska priznanja.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar