Ispiši ovu stranicu

Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Posjet Općini Andrijaševci Posjet Općini Andrijaševci VSŽ

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

Tom su prigodom posjetili Općinu Andrijaševci gdje ih je na radnom sastanku načelnik Ante Rajković upoznao s infrastrukturnim projektima koji su tu općinu svrstali među najuspješnije u Hrvatskoj.

Naime, ta je općina iz EU fondova povukla preko sto milijuna kuna.

„Kroz sve projekte, koje planiramo u budućnosti, želimo stvoriti uvjete za ostanak i povratak mladih na ovo područje, a među njima su i stambeno rekreacijsko naselje te poduzetničko-gospodarska zona”, rekao je Rajković.

Župan Dekanić naglasio je kako smatra da je model te općine jedan od onih koje bi u svojim razvojnim strategijama trebale primijeniti i druge općine u Hrvatskoj.

„To je model koji jamči ostanak mladih ljudi na ovom području i daje konkretan odgovor na probleme depopulacije s kojima se sve općine u Slavoniji suočavaju”, poručio je Dekanić.

Naglasio je i kako će taj model, čiji je idejni začetnik bio i on kao donedavni načelnik Općine Andrijaševci, nastojati preslikati i na cijelu županiju.

Kanadska tvrtka Vermilion, smatra Dekanić, jedna je od onih koja će kroz eksploataciju plina na ovom području osigurati ne samo radna mjesta, nego i postati aktivan sudionik u životu cjelokupne zajednice.

Kanadski veleposlanik Bowman je rekao kako i dolazi iz malog mjesta u Kanadi te da razumije demografske i infrastrukturne probleme s kojima se općine susreću.

„Želim pomoći u promociji investiranja u ovaj kraj te se nadam kako ću u tome uspjeti”, poručio je Bowman.

Dodao je i kako se nada da će uskoro u posjet Vukovarsko- srijemskoj županiji dovesti članove poslovne zajednice koji su okupljeni u Kanadsko-hrvatsku mrežu te da će kroz promociju već odrađenih projekata i novih mogućnosti investiranja pripomoći da nove investicije stignu u ovaj kraj.

Nakon Andrijaševaca župan Dekanić i veleposlanik Bowman posjetili su i Općinu Stari Jankovci gdje su održali rani sastanak sa načelnikom Draganom Sudarevićem.

Na sastanku se razgovaralo o planovima eksploatacije plina s tvrtkom Vermilion koja na području te općine ima koncesiju, ali i o mogućnostima za proširenje suradnje u budućnosti.

Pročitano 418 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun