NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 64 novoboljele osobe od koronavirusa

U Hrvatskoj su zabilježena 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od covida je umrlo 19 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 12:25)
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)

Uprava tržnice zvala inspekciju

Uprava poziva kupce da meso kupuju kod ovlaštenih prodavača Uprava poziva kupce da meso kupuju kod ovlaštenih prodavača HRV

Nakon što je u suhomesnatim proizvodima, koji su se prodavali na osječkoj tržnici, utvrđen parazit Trichinella spiralis, uprava tržnice izvijestila je kako je zatražila intervenciju ovlaštenih inspekcija zbog uočenih nepravilnosti u prodaji tih namirnica.

Državni inspektorat izvijestio je pak kako je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Save Nedića iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te da se može pojaviti trihineloza u ljudi koji su ih konzumirali.

Direktorica tržnice Ivana Davidović priopćila je kako je tvrtka, od trenutka kad je ove sezone uočeno da pojedini zakupnici na klupama za prodaju voća i povrća na tržnici "Gornji grad" prodaju suhomesnate proizvode, čija prodaja na tržnicama nije dopuštena, "u okviru svojih ovlasti usmeno i pisanim putem opomenula prodavatelje o nedopuštenoj prodaji i najavila im otkaze ugovora o zakupu".

"Kontaktirali smo i zatražili intervenciju ovlaštenih inspekcija jer kao organizator javnih tržnica na malo u gradu Osijeku, tržnica nije ovlaštena sklanjati ni oduzimati robu, niti utvrđivati njezinu kvalitetu i zdravstvenu ispravnost, već jedino, na temelju inspekcijskog nalaza o nedozvoljenoj prodaji, prekršiteljima onemogućiti daljnji zakup i korištenje usluga tržnica na bilo kojoj lokaciji u Osijeku", priopćila je Davidović.

Uprava tržnice pohvalila je iznimnu kooperativnost te brzo djelovanje mjerodavnih inspekcijskih službi Državnog inspektorata Republike Hrvatske - Područnog ureda Osijek.

"Ovim putem pozivamo kupce na tržnicama da ovu vrstu proizvoda kupuju isključivo u specijaliziranim prodavaonicama i kod ovlaštenih proizvođača, koji robu prodaju isključivo iz rashladnih vitrina i imaju istaknute deklaracije o proizvodima te nazivu svoje tvrtke", ističu u upravi tržnice.

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija